ADVOKAT RADOMIR OTKRIVA KOJI JE KLJUČNI DOKAZ U SLUČAJU MALE DANKE: Jedna stvar otežava posao, spomenuo i optužnicu
Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić, Foto: Nemanja Nikolić

OGLASIO SE

ADVOKAT RADOMIR OTKRIVA KOJI JE KLJUČNI DOKAZ U SLUČAJU MALE DANKE: Jedna stvar otežava posao, spomenuo i optužnicu

Munižaba odgovara da tužilaštvo sigurno raspolaže i drugim dokazima

Objavljeno: 08:12h

"Gde je telo Danke Ilić?" - ovo ključno pitanje odjekuje u javnosti već mesec i po dana od trenutka kada je otkriveno da je devojčica ubijena. Osumnjičeni za stravičan zločin i dalje su iza rešetaka, dok se jedan od njih još uvek brani ćutanjem. Ceo slučaj dodatno je zakomplikovala najnovija informacija da DNK devojčice do sada nije pronađen u automobilu u kojem su bili osumnjičeni u momentu navodnog zverskog ubistva.

Advokat Radomir Munižaba za "Blic" objašnjava koji su mogući ishodi ovog zločina, u slučaju da telo nikada ne bude pronađeno.

Na pitanje koji su preostali ključni dokazi koji bi mogli biti korisni tužilaštvu, s obzirom na nedostatak bioloških tragova Danke Ilić u vozilu, Munižaba odgovara da tužilaštvo sigurno raspolaže i drugim dokazima.

Policija
Policijafoto: Nemanja Nikolić

"Sada je sve na tužilaštvu"

- U ovoj fazi postupka tužilaštvo je organ koji odlučuje u kom pravcu će ići istraga. U skladu sa pravilima ZKP, u istrazi je isključena javnost, te tužilaštvo sigurno raspolaže i nekim drugim dokazima koji nisu do sada prezentovani u javnosti. Nedostatak tela maloletne Danke i drugih bioloških tragova svakako otežava posao tužilaštvu, a upravo ti dokazi su ključni da bi se podigla odgovarajuća optužnica - tvrdi Munižaba.

U ovoj fazi postupka, kako tvrdi, još uvek je prerano spekulisati o ishodu sudskog procesa i mogućoj osuđujućoj presudi.

- Tužilaštvo je nadležno za kvalifikaciju krivičnih dela. U ovoj fazi postupka je još uvek daleko da se priča o presudi suda i eventualno osuđujućoj presudi za bilo koje krivično delo. Ponovo ističem da je sada sve na tužilaštvu - navodi advokat.

Potraga za telom Danke Ilić
Potraga za telom Danke Ilićfoto: Nemanja Nikolić

"Optužnicu mogu dići i bez bioloških tragova"

Munižaba naglašava da je priznanje osumnjičenog ili okrivljenog ključno za krivični postupak, ali je isto tako ključno i da se priznanje potvrdi i drugim izvedenim dokazima.

- Tužilaštvo može podneti optužnicu za krivično delo ubistva i bez bioloških tragova, ali je pitanje da li bi takva optužnica mogla da opstane u sudskom postupku - objašnjava sagovornik Blica.

Potraga za telom Danke Ilić
Potraga za telom Danke Ilićfoto: Nemanja Nikolić

Nameće se pitanje kolika je moguća kazna koja preti osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić i koji su ključni dokazi potrebni za izricanje doživotnog zatvora.

- Na ovo pitanje u ovoj fazi ne bih mogao da odgovorim, s obzirom da još uvek nije podneta optužnica i u ovoj fazi je i pitanje da li će uopšte i biti podignuta optužnica, jer tužilaštvo ima rok od 6 meseci od lišenja slobode osumnjičenih da podigne optužnicu, te je sada još uvek postupak u fazi istrage - navodi advokat za Blic.

Bonus video:

03:31

ŠTA BI NOVI SVEDOCI U SLUČAJU UBISTVA DANKE ILIĆ MOGLI DA OTKRIJU? Radulović: Završeno je veštačenje, USKORO NOVE INFORMACIJE

(Espreso/Blic/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.